Warsztaty kulinarne, spotkanie drugie 17.10.2018

WARSZTATY KULINARNE
SPOTKANIE DRUGIE 17.10.2018
Zapraszamy dzieci i rodziców na drugie spotkanie w ramach Warsztatów Kulinarnych.
Jutro będziemy gotować pierogi w fit wydaniu, oraz ważyć chętnych zarówno dzieci jaki dorosłych oraz wykonywać analizę ciała.
Dzięki tego typu pomiarom możemy kontrolować wpływ zmiany żywienia i aktywności fizycznej na nasze ciało:
- kontrola i wpływ diety / treningu na redukcję masy ciała, utratę tkanki tłuszczowej podskórnej,
- przyrost masy mięśniowej,
- kontrola wieku metabolicznego,
- kontrola tłuszczu trzewnego, który jest głównym czynnikiem ryzyka występowania cukrzycy typu 2 i chorób serca,
- waga w kilogramach,
- tkanka tłuszczowa w %
- całkowita zawartość wody w organizmie w %,
- waga kości w kilogramach,
- tkanka wisceralna (brzuszna),
- BMI indeks masy ciała,
- physique rating ( niezależnie od spadku wagi, różnice w proporcji tkanki tłuszczoweji masy mięsni )
- BMR wskażnik podstawowej przemiany materii kcal ( PPM )
Należy zachować ok 3 godzin odstępu między pomiarem a ostatnim posiłkiem, przebudzeniem się lub treningiem.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY
Data dodania: 2018-10-16 00:00:00
Data edycji: 2019-04-02 15:49:29
Ilość wyświetleń: 476