WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2025 R.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Warsztaty kulinarne, spotkanie drugie 17.10.2018

Warsztaty kulinarne, spotkanie drugie 17.10.2018

WARSZTATY KULINARNE

SPOTKANIE DRUGIE 17.10.2018

Zapraszamy dzieci i rodziców na drugie spotkanie w ramach Warsztatów Kulinarnych.

Jutro będziemy gotować pierogi w fit wydaniu, oraz ważyć chętnych zarówno dzieci jaki dorosłych oraz wykonywać analizę ciała.

Dzięki tego typu pomiarom możemy kontrolować wpływ zmiany żywienia i aktywności fizycznej na nasze ciało:

  • kontrola i wpływ diety / treningu na redukcję masy ciała, utratę tkanki tłuszczowej podskórnej,
  • przyrost masy mięśniowej,
  • kontrola wieku metabolicznego,
  • kontrola tłuszczu trzewnego, który jest głównym czynnikiem ryzyka występowania cukrzycy typu 2 i chorób serca,
  • waga w kilogramach,
  • tkanka tłuszczowa w %
  • całkowita zawartość wody w organizmie w %,
  • waga kości w kilogramach,
  • tkanka wisceralna (brzuszna),
  • BMI indeks masy ciała,
  • physique rating ( niezależnie od spadku wagi, różnice w proporcji tkanki tłuszczoweji masy mięsni )
  • BMR wskażnik podstawowej przemiany materii kcal ( PPM )

Należy zachować ok 3 godzin odstępu między pomiarem a ostatnim posiłkiem, przebudzeniem się lub treningiem.

 

SERDECZNIE ZAPRASZAMY

Data dodania: 2018-10-16 00:00:00
Data edycji: 2019-04-02 15:49:29
Ilość wyświetleń: 413

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

J. Korczak
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej